Geely MPV Concept telah pun dipertontonkan di Auto Shanghai 2017, yang digambarkan sebagai pengganti bagi model Emgrand EV8. Ia ditampilkan dengan rekaan yang bergaya dan futuristik termasuk beberapa elemen yang mungkin ‘di luar jangkauan’ jika dipadankan pada versi produksi.

Melihat foto yang dibidik terus dari Shanghai oleh wakil Paultan.org, kelihatan grilnya yang disambung ke lampu utama LED yang melunjur ke belakang. Pada bahagian sisinya pula, kelihatan pintu yang terbuka yang memberikan akses keluar-masuk dengan lebih mudah.

Bahagian B-pillar dan C-pillar MPV ini diwarnakan hitam dan menimbulkan rupa seperti mempunyai bumbung yang terapung dan diserikan dengan bumbung panoramik yang besar. Selain itu, garisan berkarakter pada sisi dilanjutkan hingga ke lampu belakang, bersama kekemasan krom di bahagian tengahnya.

Di dalamnya, rekaan rekaan tiga barisan tempat duduk bucket turut senada dengan tema luaran. Skrin sesentuh pada bahagian papan pemuka berfungsi dengan pelbagai suis kawalan serta dihiasi dengan kekemasan aluminium.

Rekaan MPV Concept ini adalah diilhamkan oleh Peter Horbury, timbalan presiden kanan jabatan rekaan bagi Geely Automobile Holdings, yang sebelum ini pernah bekerja dengan Volvo bagi jawatan yang sama.