Acara Pebble Beach Concours d’Elegance menjadi tempat kenderaan-kenderaan eksotik boleh ditemukan. Berlangsung di California, Bugatti turut memilih acara berkenaan tahun ini sebagai pentas untuk menyerahkan model sulung Bugatti Chiron kepada seoarang pelanggan Amerika Syarikat.

Menurut pengeluar kenderaan itu, Amerika Utara menjadi pasaran paling penting jenama itu selepas Eropah, dengan 30% tempahan datang dari rantau berkenaan. Unit yang ditampilkan ini menjadi satu daripada contoh yang ada; dengan dekorasi luaran warna hitam-kuning serta rim dengan rekaan klasik.

Pelanggan di sana perlu membayar paling minimum US$2.998 juta (RM12,855,424) untuk memiliki hypercar yang mampu mencapai kepantasan 420 km/j (sebelum tambahan ciri pilihan).

Bugatti Chiron ini menggunakan enjin W16 8.0 liter quad-turbo yang dipadankan dengan transmisi automatik klac berkembar tujuh-kelajuan. Enjin ini mampu menghasilkan sebanyak 1,500 PS kuasa dan 1,600 Nm tork untuk membolehkannya mencapai kelajuan maksimum yang dinyatakan.

Sebahagian ruang dalamannya pula menggunakan material kulit berwarna kuning untuk diserasikan dengan tema warna luaran. Selebihnya, kemasan material kulit “Beluga Black” digunakan.