Selepas Modenas mengumumkan kerjasama dengan Bajaj Auto dari India, Modenas V15 ini dilancarkan di Malaysia bersama dua lagi motosikal rebadge daripada jenama dari India tersebut, iaitu RS200 dan NS200. Daripada rupanya sahaja boleh diketahui V15 ini mempunyai sasaran pemilik yang berbeza, iaitu lebih kepada mereka yang mahukan tunggangan santai dan mudah.

Kuasa yang menggerakkan motosikal ini datang daripada enjin 150 cc DTS-i Twin Spark baru, dengan teknologi yang menggunakan palam pencucuh berkembar, dan mampu menghasilkan kuasa 11.8 hp pada 7,500 rpm dan 13 Nm tork pada 5,500 rpm. Bagi kotak gear pula, ia menggunakan transmisi lima-kelajuan.

Selepas sesi tunggang uji, kami dapat mengetahui lebih lanjut prestasi V15 ini, di mana sesuai dengan rekaannya, aspek tunggangan juga lebih kepada santai. Apa yang lebih menarik adalah harganya, iaitu RM5,989 termasuk GST, sekaligus menunjukkan perbezaannya (lebih murah) dengan motosikal berkapasiti 150 cc yang lain dalam pasaran.

Melalui video di atas, anda boleh mengetahui lebih lanjut berkenaan apa yang ditawarkan oleh V15 dan pendapat kami berkenaan prestasinya. Bagi mereka yang lebih gemarkan membaca dan mahu penjelasan yang lebih terperinci, anda boleh pergi ke laporan tunggang uji kami di sini.

GALERI: Modenas V15