Hong Leong Yamaha Motor Sdn Bhd baru sahaja memperkenalkan NVX GP Edition yang dikeluarkan bersempena dengan perlumbaan MotoGP. Model yang menggunakan grafik khas dan warna perlumbaan ini boleh mula didapati di pasaran bermula minggu hadapan di kedai pengedar motosikal Yamaha.

Jika dibandingkan dengan model biasa, NVX GP Edition ini adalah lebih mahal RM600, dan selain grafik, bahagian lain semuanya adalah sama. Ini adalah harga yang dikeluarkan oleh HLYM, tetapi seperti ramai yang tahu, apabila tiba di kedai, ia boleh menjadi lebih. Yamaha NVX 155 dikuasakan oleh enjin 155 cc suntikan bahan api, dengan teknologi Blue Core dan VVA, berkuasa 14.8 hp dan 13.8 Nm tork.

Antara perkara menarik yang ditawarkan oleh NVX 155 adalah sistem kunci pintar yang membolehkan pengguna memulakan enjin tanpa perlu memasukkan kunci pada motosikal (tetapi berada berdekatan). Enjin ini juga mempunyai sistem Start/Stop automatik.

Bagi paparan instrumen, skuter ini menggunakan skrin LCD digital 5.8 inci, manakala di bahagian bawah pemegangnya terdapat satu ruang simpanan kecil bersama soket pengecas USB untuk peranti elektronik.

Ciri lain yang ada pada NVX 155 adalah termasuk brek cakera di hadapan, dram di belakang, fork teleskopik di hadapan, dua penyerap hentak di belakang, tayar tanpa tiub 110/80 di hadapan, 140/70 di belakang, tangki bahan api 4.6 liter, berat 118 kg (18 kg lebih ringan berbanding NMax 155) dan transmisi automatik tali sawat.