Ini ada dua syarikat yang sinonim dengan komponen-komponen kenderaan sudah umumkan untuk bekerjasama. Aisin Seiki dan Denso Corporation telah sahkan bakal mewujudkan satu syarikat usaha sama baru untuk membangunkan serta menjual modul-modul elektrifikasi pada kenderaan. Kedua-dua syarikat akan mempunyai pegangan 50% di dalam syarikat baru itu, yang dijangka akan dilancarkan pada Mac tahun depan.

Tumpuan terhadap teknologi elektrifikasi oleh banyak pengeluar dijangka akan meningkatkan permintaan bagi pakej modul pemanduan yang akan disepadukan bersama komponen utama lain seperti gandar, generator motor dan pengubah arus (inverter). Usahasama ini disasarkan untuk mempercepat pembangunan teknologi yang diperlukan itu.

Kerjasama ini akan menumpukan perhatian terhadap pembangunan modul hibrid, plug-in hybrid, fuel-cell serta EV, yang boleh dipadankan mengikut keperluan prestasi, kos dan peraturan serantau. Pasaran China menjadi tumpuan utama, di mana pasaran untuk kenderaan elektrik dijangka akan tumbuh dengan pesat.