Sempena ulang tahun ke-100 Mazda tahun ini, Bermaz mengumumkan syarikat itu bakal memberikan pakej jaminan enam-tahun/120,000 km dan penyelenggaraan percuma (termasuk tenaga buruh, alat ganti dan pelincir) bagi pembelian kenderaan baru Mazda (kecuali BT-50) bermula kini hingga 31 Disember 2020.

Tawaran tempoh terhad ini adalah tambahan berbaloi kepada pengecualian SST yang sedang berlangsung ketika ini, yang telahpun menyaksikan penurunan harga kenderaan Mazda sehingga RM8,090 hingga hujung tahun nanti. Cenderahati rasmi Mazda juga akan diberi untuk menarik minat orang-ramai terhadap tawaran ini.

Pada kebiasaannya, Bermaz memberikan tempoh jaminan lima-tahun dan pakej penyelenggaraan percuma sejak awal tahun 2019, yang menjadi naik taraf kepada pakej jaminan tiga-tahun/60,000 km sebelum itu.

Promosi lanjutan jaminan itu bukan satu-satunya cara Bermaz meraikan ulang tahun berkenaan. Pakej aksesori Mazda CX-3 Limited Edition juga telah diperkenalkan bulan lalu; dijual pada harga RM14,500 termasuk pemasangan, pakej berkenaan melibatkan kit penggayaan tambahan, termasuk sub-woofer JBL Basspro Hub 11-inci.