Model edisi istimewa bagi sedan prestasi, Subaru WRX Club Spec telah pun dilancarkan untuk pasaran Australia. Ditawarkan dengan sejumlah 150 unit sahaja, Club Spec ini turut menerima beberapa aksesori sporty yang menyerlahkan lagi penampilannya.

Dijual dengan harga yang lebih tinggi sebanyak AUD7,500 (RM22,450) berbanding model biasa WRX, antara ciri kelengkapan yang didatangkan untuk model edisi istimewa ini termasuklah roda aloi STI 18-inci dan lencana “Club Spec” hitam matte di bahagian belakang. Walau bagaimana pun, tiada sebarang perubahan mekanikal di bawah bonetnya, masih mengekalkan ‘jantung’ 2.0 liter pengecas turbo boxer empat-silinder yang mampu menghamburkan kuasa hingga 268 PS (264 hp) dan puncak tork 350 Nm.

Enjin ini dipadankan sama dengan kotak gear manual enam-kelajuan atau Lineartronic CVT. Tapi jika memilih transmisi manual, kaliper brek Brembo turut akan diberikan. Untuk bahagian dalamnya pula, WRX edisi istimewa ini menerima tempat duduk sport bucket Recaro berserta roda stereng Ultrasuede yang sering kali dipadankan pada model WRX STI yang lebih mahal.

Lain-lain kelengkapan termasuklah sistem bunyi Harman Kardon dengan lapan unit pembesar suara serta subwoofer dan amplifier, sementara beberapa lencana Club Spec turut kelihatan di sana sini membuktikan model ini benar-benar eksklusif. Terdapat tiga pilihan warna bagi badannya yang ditawarkan iaitu WR Blue Pearl, Crystal Black Silica dan Crystal White Pearl.