Proton sahkan seorang pekerjanya positif Covid-19

Proton sahkan seorang pekerjanya positif Covid-19

Proton hari ini mengeluarkan satu kenyataan mengesahkan bahawa seorang pekerjanya telah positif jangkitan wabak Covid-19 pada 14 Oktober 2020.

Menurut kenyataan tersebut, pekerja berkenaan bertugas di bahagian Penyelidikan & Pembangunan di Shah Alam, dan beliau telah dihantar ke pusat rawatan kerajaan selepas keputusan positif itu diketahui.

Proton juga menyatakan bahawa pihaknya telah mengikuti semua garis panduan pencegahan dari pihak kerajaan, serta telah mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan kemungkinan penularan wabak ini.

Kenyataan itu turut menyebut bahawa aktiviti pengesanan kontak telah dimulakan dan semua rakan sekerja staf terbabit telah diarahkan untuk menjalankan kuarantin di rumah masing-masing, manakala pembersihan secara mendalam dan pembasmian kuman telah dijalankan di tempat kerja berkenaan.

“Oleh kerana pekerja terlibat tidak menghadap para pelanggan, pihak syarikat yakin bahawa risiko penyebaran ke pihak luaran adalah rendah. Sejak permulaan pandemik ini, Proton telah mengikuti semua garis panduan yang dibentang oleh pihak berkuasa dan kami ingin mengesyorkan semua pelanggan bahawa akan terus berbuat demikian,” jelas kenyataan berkenaan

“Keselamatan semua pekerja Proton, para pelanggan dan rakyat Malaysia akan sentiasa diutamakan,” tegas syarikat itu lagi dan memberitahu bahawa situasi ini akan dipantau secara terperinci sebelum keputusan untuk langkah-langkah seterusnya diambil.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required