Susah kita nak dengar beli kereta yang betul-betul baru dilancarkan dapat rebat kan? Jadi, untuk anda yang berkira-kira nak beli Honda City generasi kelima yang baru sahaja dilancarkan Oktober lalu, jangan lepaskan peluang ini – Honda Malaysia menawarkan rebat tunai untuk pembelian model berkenaan dalam promosi istimewa “Jualan 12.12”!

Tawaran ini dibuka untuk Honda City petrol 1.5 dalam gred S dan E, dan anda akan menerima rebat tunai sebanyak RM2,000 dalam promosi ini. Varian tertinggi 1.5V yang kini merupakan varian paling laris serta varian hibrid City RS e:HEV yang hanya dilancarkan pada tahun hadapan tidak termasuk dalam promosi ini.

Promosi ini bermula sekarang sehingga 12 Disember nanti – anda perlu menempah kereta tersebut dalam tempoh berkenaan, manakala untuk pendaftaran kereta baharu yang ditempah tersebut disyaratkan sehingga 31 Disember nanti.

Pelanggan akan menerima rebat tersebut setelah memenuhi syarat tempahan dan pendaftaran yang dinyatakan tadi di semua pengedar bertauliah Honda seluruh negara. Selain rebat, anda juga perlu merebut peluang pengecualian cukai jualan 2020 yang ditawarkan dalam insentif PENJANA kerana ia juga akan berakhir pada 31 Disember ini.

Model dengan penjana petrol sepenuhnya ini digerakkan dengan enjin 1.5 liter i-VTEC, yang kini menerima kepala silinder DOHC berbanding SOHC pada model generasi sebelumnya. Ia menghasilkan kuasa 121 PS dan tork maksima 145 Nm, dan ia dialirkan ke roda hadapan menerusi kotak gear CVT automatik. Model E dan V turut menerima pedal penukar gear pada stereng.

Honda City generasi baharu ini dijual pada pasaran Malaysia dengan harga bermula RM74,191 untuk gred S, RM81,664 untuk gred E dan RM86,561 untuk gred V – angka yang dinyatakan ini adalah harga atas jalan tanpa insuran, sebelum ditolak rebat promosi 12.12 berkenaan.

Bermula 1 Januari 2021 nanti, City S,E dan V masing-masing akan dijual pada harga RM76,800, RM84,800 dan RM89,800 kerana berakhirnya tempoh pengecualian cukai jualan 2020. Lebih perincian berkenaan kelengkapan dan fungsi yang dibekalkan pada model generasi baharu ini, anda boleh baca artikel yang telah pun kami sediakan sebelum ini pada pautan di bawah:

GALERI: Honda City 1.5L E Modulo 2020