Selepas beberapa tahun senyap dalam pasaran, kini motosikal Husqvarna kembali dijual di Malaysia dengan pra tontonnya dilakukan dalam satu acara hujung minggu lalu. Pilihan model pula cuma ada tujuh dan terdiri daripada pelbagai kategori.

Untuk kategori Enduro, pilihan yang diberi untuk model yang menggunakan enjin dua lejang adalah TE250i dan TE300i sementara untuk model empat lejang pula terdapat FE250. Selain daripada itu, Husqvarna Malaysia juga menawarkan model versi istimewa TE300i Rockstar Edition dan FE350 Rockstar Edition.

Bagi kategori Motocross dan Supermoto, hanya ada satu pilihan yang disediakan untuk setiap satunya iaitu FC250 dan FS450. Harga untuk semua model ini masih belum disahkan tetapi menurut wakil Husqvarna Malaysia, ia akan berada antara RM43k hingga RM50k untuk model biasa dan RM58k untuk model Rockstar Edition.

Perincian penuh penawaran model serta harga sebenar hanya akan diberitahu semasa pelancaran rasmi yang akan berlaku tidak lama lagi dan Husqvarna Malaysia juga memberitahu pelanggan boleh mendapatkan khidmat teknikal, servis serta alat ganti melalui Eurotech Wheel Distribution dan rangkaian pengedarnya.