Anda sudah buat perancangan untuk berkunjung ke ekspo jualan kenderaan ACE 2021 anjuran paultan.org dengan tajaan bersama dengan Carsome yang bakal berlangsung di Pusat Konvensyen Setia Alam (SCCC) 17 dan 18 April nanti? Ini mungkin peluang terbaik anda untuk mendekati kereta idaman sekaligus menikmati pelbagai tawaran menarik di bawah satu bumbung.

Mitsubishi menjadi antara jenama yang akan ikut serta dalam ekspo berkenaan, dan akan mempamerkan model mereka yang baru saja dilancarkan, Triton Athlete. Varian flagship tertinggi trak pikap Triton itu kini menggantikan varian Adventure X terdahulu dan menampilkan pakej penggayaan yang menawan sebagai daya tarikannya.

Ini termasuklah kemasan hitam pada gril, cermin sisi, pemegang pintu, pemijak sisi dan rim 18-inci yang digunakan. Imej ini diserikan lagi dengan pelekat badan pada bahagian sisi. Ruang dalaman juga menerima sentuhan unik dengan jahitan benang oren pada stereng, tombol gear dan tuil brek tangan, serta tidak lupa pelapik pintu dengan pencahayaan.

Triton Athlete datang dengan enjin 2.4 liter MIVEC turbodiesel dengan janaan 181 PS dan 430 Nm tork, digandingkan dengan transmisi automatik enam-kelajuan dan sistem Super Select 4WD-II dengan kawalan menuruni curam. Kelengkapan keselamatan juga mengkagumkan, dengan ciri seperti Forward Collision Mitigation (FCM), Blind Spot Warning with Lane Change Assist (BSW with LCA), Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS), Auto High Beam (AHB) dan tujuh beg udara.

Pelanggan yang membuat tempahan bagi Triton Athlete ini di ACE 2021 akan menikmati baucar kombinasi bernilai RM2,550 daripada paultan.org. Ini termasuk baucar DK SCHWEIZER RM650 untuk balutan kulit dalam kenderaan, baucar filem penapis haba cermin RM500, baucar penapis udara Blueair RM500, baucar Dodomat RM300, baucar tempat duduk kanak-kanak Recaro RM300, baucar petrol BHP RM200 dan baucar Shopee RM100.

Selain daripada itu, tempahan yang sudah disahkan juga melayakkan anda untuk menyertai cabutan bertuah yang memberi peluang memenangi hadiah termasuk telefon bimbit bernilai RM2,300 setiap satu dan pakej percutian bernilai RM10,000!

Banyak jenama lain akan turut serta dalam ACE 2021, termasuk MINI, BMW dan Lexus sebagai wakil jenama premium, dan akan turut disertai oleh jenama lain seperti Ford, Hyundai, Mazda, Honda, Proton, Toyota dan Volkswagen. Anda juga berpeluang untuk melihat kereta lumba MSF Racing waktu acara ini!

Dan, memandangkan kita masih dalam tempoh pandemik, kami akan mengambil semua langkah berjaga-jaga yang dirasakan perlu untuk memastikan keselamatan semua. Pengunjung diwajibkan memakai pelitup muka sepanjang masa dan bacaan suhu badan akan diambil serta dipastikan berada di bawah 37.4ºC sebelum masuk. Anda juga perlu mengimbas kod QR dan mendaftar melalui aplikasi MySejahtera bagi tujuan memudahkan pengesanan kontak sekiranya perlu.

Sebagai usaha tambahan, semua individu wakil penjual yang ada untuk acara ini akan memakai pelindung muka selain pelitup muka biasa. Semua permukaan sentuhan yang utama, termasuk pada kenderaan yang dipamer serta pandu uji, akan disanitasi secara kerap. Kami akan menyediakan cecair sanitasi tangan di lokasi, dan menggalakkan semua pengunjung untuk membawa cecair mereka sendiri dan juga basuh tangan dengan kerap.

Kami juga akan mengenakan had hanya seramai 1,200 orang di dalam dewan pameran dalam satu-satu masa. Kami mengambil keputusan untuk mengurangkan lagi jumlah berkenaan — berbanding 1,700 orang yang dibenarkan oleh SCCC berpandu kepada 50% orang sebagai pematuhan SOP semasa yang ditetapkan kerajaan — bagi memastikan keselamatan semua. Sebaik memasuki dewan pameran, pengunjung diwajibkan mematuhi panduan jarak sosial selamat. Kanak-kanak di bawah usia 12 tahun dan warga emas berusia 60 tahun tidak akan dibenarkan masuk.

Klik di sini untuk maklumat lanjut berkenaan ACE 2021