Puspakom telah memaklumkan penutupan sementara cawangannya di Padang Jawa bermula hari ini selepas seorang kakitangannya telah disahkan positif COVID-19 dan proses pengesanan kontak juga sedang dijalankan.

Oleh itu, proses sanitasi dan pembersihan secara menyeluruh dilakukan secara serta merta. Semua kakitangan cawangan juga akan menjalani ujian saringan Covid-19, sementara mereka yang berhubung secara langsung dengan kakitangan tersebut telah diarahkan untuk menjalani kuaratin selama 14 hari.

Menurut Puspakom, pembukaan semula cawangan terbabit akan akan dimaklumkan kelak. Sebarang maklumat terkini akan dimaklumkan kepada pelanggan dari semasa ke semasa melalui Facebook rasmi Puspakom.

“Bagi pelanggan yang mempunyai temujanji di Puspakom Padang Jawa, semua bayaran temujanji pemeriksaan yang telah dibuat akan dipulangkan secara automatik. Sebagai alternatif, pelanggan yang telah membuat temujanji di cawangan ini juga boleh menjalani pemeriksaan secara walk-in dengan pembayaran perlu dilakukan di cawangan alternatif. Pelanggan perlu membawa slip pengesahan temujanji Puspakom Padang Jawa semasa hadir ke cawangan alternatif,” menurut kenyataan media yang dihantar.