Puspakom telah mengumumkan penutupan sementara cawangan pusat pemeriksaan kenderaannya di Temerloh, Pahang bermula hari ini, 6 Oktober, sehingga 8 Oktober 2021. Penutupan tersebut bertujuan untuk melakukan proses disinfeksi dan sanitasi bagi memastikan keselamatan semua pihak. Cawangan ini akan beroperasi semula pada 11 Oktober 2021 dari jam 8 pagi hingga 5 petang.

Menurut Puspakom, bagi temujanji pemeriksaan yang telah dibuat pada tarikh penutupan akan dibatalkan dan bayaran temujanji akan dipulangkan secara automatik kepada pelanggan terlibat dalam tempoh 30 hari.

“Temujanji pemeriksaan boleh dilakukan semula apabila pusat pemeriksaan beroperasi kembali seperti biasa. Sehubungan ini, pelanggan diminta untuk mengabaikan Peringatan Temujanji MyPUSPAKOM jika menerimanya sepanjang tempoh penutupan cawangan tersebut,” ujar Puspakom menerusi kenyataan yang dikeluarkan.

Untuk maklumat terkini berhubung operasi dan perkhidmatan Puspakom, orang ramai boleh mengikuti Facebook Puspakom Sdn Bhd atau melayari www.puspakom.com.my.