JPJ eBid: JVP, VJM dan BRB dibuka bidaan

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengumumkan siri baharu bagi nombor plat pendaftaran kenderaan yang bersedia untuk dibida menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Untuk siri nombor plat dari Johor, JVP, ia bakal dibuka bidaan pada 10 Ogos 2022 dan tempoh bidaannya selama lima hari iaitu sehingga jam 10 malam pada 14 Ogos. Keputusannya pula akan diumumkan pada keesokan harinya, 15 Ogos 2022. Keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik dan buruk juga menerusi e-mel.

Dua lagi siri plat baharu pula sedang dibuka bidaannya, iaitu VJM dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan BRB dari Selangor. Untuk VJM, bidaannya sedang berlangsung sehingga esok, 9 Ogos 2022 dan keputusannya akan diumumkan pada 10 Ogos. Manakala bagi yang berminat untuk mendapatkan nombor plat BRP pula, anda diberi peluang untuk membidanya sehingga 10 Ogos ini dan tempohnya berakhir pada jam 10 malam, 11 Ogos ini.

Dah tak perlu nak dapatkan khidmat pihak ketiga termasuk runner yang adakalanya menetapkan kadar caj yang tidak masuk akal. Jadi, anda boleh lakukan sendiri bidaan ini. Untuk mengetahui cara-cara untuk membida menerusi JPJ eBid, anda boleh KLIK PAUTAN INI.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required