Goodyear Malaysia telah menyerahkan tayar buatannya dengan nilai tajaan RM30,000 kepada St. John Ambulance Malaysia dalam usaha meningkatkan keselamatan terhadap ambulans dan penumpangnya. Tajaan ini melibatkan tayar Goodyear Cargo Marathon 2 dan Assurance Duraplus 2. Penyerahan tajaan ini telah disempurnakan oleh Pengarah Urusan Goodyear Malaysia, Alex Ng kepada Dato’ Yeo Kim Thong selaku Ketua Pegawai Operasi St. John Ambulance Malaysia.

“Di Goodyear, kami sentiasa mahu menyokong usaha kemanusiaan untuk membantu rakyat Malaysia yang memerlukan. Kami mula menaja St. John Ambulance sejak tahun 2006 dan ia diteruskan sehingga kini. Dengan menaja St. John Ambulance, kami ingin membantu mengekalkan keadaan tayar untuk kenderaan ambulans, bagi memastikan perjalanan yang selamat dari satu destinasi ke destinasi yang lain,” kata Alex Ng.

Selain St. John Ambulance Malaysia, Goodyear Malaysia turut menaja tayar untuk Pertubuhan Amal Uncle Kentang Malaysia sejak tahun 2021 dengan tajaan keseluruhan hampir 1,000 unit tayar untuk kegunaan lebih 50 buah ambulans kendaliannya.