PRU15: Sebahagian Lebuh Bandar Utama ditutup – aliran kontra dari Sabtu 6 pagi hingga Ahad 2 pagi

Untuk penduduk Bandar Utama dan kawasan sekitarnya, ini ada makluman penting buat anda. Polis daerah Petaling Jaya telah memaklumkan sebahagian besar Lebuh Bandar Utama (dua lorong) akan ditutup mulai jam 6 petang Sabtu ini (19 November) hingga 2 pagi, Ahad (20 November), ia bagi kelancaran proses pengiraan undi untuk kerusi Damansara, yang bakal berlangsung di dewan komuniti di BU 11.

Menurut Ketua Polis PJ Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid, penutupan sebahagian laluan terbabit adalah dari persimpangan Jalan BU 11/7 selepas menuruni cerun dari Sprint (sebelum Beverley Residence) hingga ke lampu isyarat selepas dewan komuniti terbabit.

Dua lorong kanan (laluan kanan jika anda dari Sprint) juga akan ditutup, jadi lorong kiri akan bertindak sebagai aliran kontra – satu lorong untuk setiap arah. Kemungkinan berlaku keseskan trafik, jadi langkah terbaik adalah mengelak laluan berkenaan pada Sabtu malam. Pihak polis juga menyarankan pengguna jalan raya supaya menggunakan laluan alternatif.

Untuk Pilihanraya Umum ke-15 (PRU15) ini, Ahli Parlimen Puchong Gobind Singh akan bertanding di kerusi Damansara, mengambil tempat dari Tony Phua (DAP). Wakil PH itu akan menentang Tan Gim Tuan (BN) dan Lim Si Ching (Perikatan Nasional).

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required