Lebuhraya Pasir Gudang dan beberapa laluan di sekitar Johor Bahru sedang dilanda banjir kilat

Hujan lebat yang melanda Johor Bahru selama dua jam sejak tengahari tadi telah mengakibatkan beberapa laluan di bandaraya berkenaan termasuk Lebuhraya Pasir Gudang ditenggelami banjir.

Hasil perkongsian laman Community Roda Johor – CRJ di Facebook, banjir kilat berkenaan berlaku sejak jam 1 tengahari tadi melibatkan Lebuhraya Pasir Gudang berdekatan susur Seri Alam/Taman Rinting dengan kedua-dua laluan ditenggelami air.

Selain itu, banjir kilat turut melanda Jalan Kempas dari arah Jalan Halimah, susur turun ke Taman Kobena menghala JB iaitu dari arah Jalan Perling. Laluan lain yang turut ditenggelami banjir termasuk Jalan Tampoi di Kampung Ubi iaitu selepas Persimpangan Kampung Melayu dan Jalan Masai Lama.

Kesesakan teruk dilaporkan turut berlaku di laluan-laluan yang terlibat dengan banjir kilat ini. Sehubungan itu, para pengguna jalan raya di kawasan sekitar diminta untuk menggunakan laluan alternatif untuk ke lokasi yang ditujui. Sila pandu dengan lebih berhati-hati dan jangan sesekali meredah air banjir yang menenggelami jalan yang dikhuatiri tidak selamat untuk dilalui kerana kita tidak tahu risiko yang menanti.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required