DFSK EC31 mula dijual di Malaysia – trak pikap EV dengan kuasa 82 PS, jarak gerak 275 km, dari RM128k

DFSK EC31 mula dijual di Malaysia – trak pikap EV dengan kuasa 82 PS, jarak gerak 275 km, dari RM128k

Trak pikap elektrik penuh DFSK EC31 kini sudah mula dijual di Malaysia, melalui Dongfeng Commercial Vehicle Malaysia. Ia boleh diubah suai mengikut keperluan penggunaannya dan harga bermula dari RM127,960 tidak termasuk insurans.

Trak dua tempat duduk ini datang dengan bateri lithium iron phosphate (LFP) berkapasiti 38.7 kWh dan mampu memberikan jarak gerak sehingga 275 km mengikut standard NEDC. Bateri ini memberi kuasa kepada motor elektrik yang mampu menghasilkan 82 PS (80 hp atau 60 kW) dan tork 200 Nm, dan boleh memacu trak ini sehingga kelajuan maksimum 90 km/j.

Untuk mengecas kembali bateri, pemilik boleh menggunakan sama ada sumber AC dengan kuasa maksimum 6.6 kW (20-80% dalam masa empat jam), atau DC pada kadar maksimum 40 kW (20-8-% dalam masa 35 minit).

DFSK EC31 mula dijual di Malaysia – trak pikap EV dengan kuasa 82 PS, jarak gerak 275 km, dari RM128k

Berkenaan saiz, trak ini mencatat ukuran panjang 4,730 mm, lebar 1,635 mm, tinggi 1,985 mm dan jarak roda 3,050 mm, manakala beratnya pula adalah 2,600 kg. Menurut Dongfeng Commercial Vehicle Malaysia, trak ini boleh diubah suai untuk mempunyai bahagian belakang pelbagai jenis termasuk kotak penyejuk, ruang simpanan biasa seperti van ataupun yang boleh dibuka untuk menjadikannya seperti trak penjual makanan.

EC31 juga datang dengan kelengkapan termasuk ABS, EBD, stereng kuasa elektrik, fungsi pencari kenderaan, tingkap bukaan kuasa, sistem pemerhati tekanan angin tayar serta pilihan tambahan kamera dan pengesan undur. Setiap pembelian diberikan dengan jaminan lima tahun atau 120,000 km dan pengecas mudah alih 16 A.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required