KTMB umum tren tambahan ETS untuk Aidiladha 2024

KTMB umum tren tambahan ETS untuk Aidiladha 2024

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) mengumumkan penambahan empat unit perkhidmatan tren elektrik (ETS) disediakan untuk laluan Padang Besar-KL Sentral-Padang Besar dan KL Sentral-Butterworth-KL Sentral sempena Hari Raya Aidiladha yang bakal disambut pada pertengahan Jun ini.

Di mana tren tren tambahan bagi laluan Padang Besar ke KL Sentral dan sebaliknya akan beroperasi bermula 13 hingga 18 Jun dan 21 hingga 23 Jun dengan sejumlah sembilan trip. Manakala tren tambahan bagi laluan Butterworth ke KL Sentral dan sebaliknya beroperasi dari 13 hingga 18 Jun melibatkan enam trip.

Menurut KTMB, sebanyak 9,450 tiket tren tambahan termasuk koc kelas perniagaan telah mula dijual sejak semalam, 26 Mei 2024. Penambahan perkhidmatan ini bertujuan menampung permintaan tinggi semasa musim perayaan dan mengelakkan kesesakan trafik bagi mereka yang ingin pulang ke kampung halaman.

Dalam masa yang sama, KTMB turut menasihati para pengguna untuk membeli tiket lebih awal bagi mengelakkan ‘terlepas pembelian’ dan ia boleh dibeli menerusi aplikasi KTM Mobile (KITS) dan juga laman web KTMB.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required