PLUS aktifkan laluan kontra di KM P5.1-KM P3.3 antara Putrajaya ke Plaza Tol Putrajaya pada 20-21 Jun 2024

PLUS aktifkan laluan kontra di KM P5.1-KM P3.3 antara Putrajaya ke Plaza Tol Putrajaya pada 20-21 Jun 2024

PLUS akan mengaktifkan laluan kontra di KM P5.1 hingga KM P3.3 di laluan antara Putrajaya ke Plaza Tol Putrajaya (Lingkaran Putrajaya), Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (ELITE) bagi membolehkan kerja-kerja penurapan jalan pada 20 hingga 21 Jun 2024. Laluan kontra tersebut diaktifkan dari jam 9 malam hingga 5.30 pagi pada tarikh berkenaan.

“Pengguna lebuh raya dari Putrajaya menghala ke Setia Eco Glades, boleh menggunakan susur keluar ke Cyberjaya/Selangor Cyber Valley dan membuat pusingan-U di persimpangan Jalan Puchong – Jalan SP2 (bersebelahan Korean School of Malaysia), dan susur keluar ke Bandar Nusaputra/Puchong serta membuat pusingan di Jalan Puchong menuju ke susur keluar Kuala Lumpur/Putrajaya sebagai laluan alternatif sepanjang tempoh tersebut.

“Pada masa yang sama, pengguna lebuh raya juga dinasihatkan supaya mematuhi semua papan tanda trafik serta arahan yang dikeluarkan oleh pihak PLUS ketika melalui kawasan kerja terbabit,” kata PLUS.

Pengguna lebuh raya juga dinasihatkan supaya merancang perjalanan mereka dan dapatkan maklumat trafik terkini menerusi X @/plustrafik, Aplikasi PLUS atau Chatbot PUTRI. Sila hubungi PLUSLine di 1800-88-0000 untuk mendapatkan bantuan apabila berlaku kecemasan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required