BYD Hartamas dilancarkan – bakal dilengkapi pusat servis dan alat ganti pada suku keempat 2024

BYD Hartamas dilancarkan –  bakal dilengkapi pusat servis dan alat ganti pada suku keempat 2024

Sime Darby Motors (SDM) iaitu syarikat yang bertanggungjawab membawa masuk jenama BYD di Malaysia telah melancarkan BYD Hartamas, yang merupakan pusat 3S pertama jenama ini yang terletak di dalam pusat membeli-belah. Berlokasi di Hartamas Shopping Centre, pusat 3S ini berkeluasan sekitar 8,000 kaki persegi dan menyediakan pelbagai kemudahan yang diwujudkan untuk memperkaya pengalaman pelanggannya.

Ia menyediakan ruang pameran kenderaan yang cukup luas, ruang menunggu yang mewah untuk pelanggan, bilik rundingan khas serta ruang serahan kenderaan. Untuk lebih selesa, ruang menyambut pelanggan bagi urusan lepas jualan yang menggabungkan reka bentuk moden dengan proses servis khusus untuk setiap pelanggan bersambung terus dari tempat letak kereta pusat beli-belah.

Terdapat enam tempat letak kereta turut tersedia di luar, dengan setiap satunya dilengkapi empat pengecas untuk dimanfaatkan oleh pemilik BYD. Dengan pelan reka bentuk yang teliti, pusat ini bukan sahaja memudahkan capaian pelanggan, tetapi turut mencerminkan kesungguhan BYD terhadap penyelesaian mobiliti mapan.

Pusat BYD Hartamas ini juga bakal dilengkapi dengan pusat servis dan alat ganti yang direncanakan siap pada suku ke-empat tahun ini.

“Pembukaan Pusat BYD Hartamas di Hartamas Shopping Centre ini bukan sahaja membawa aura segar ke pasaran Malaysia, tetapi turut menyuntik momentum baharu dalam memperkenalkan mobiliti hijau di Malaysia,” kata Pengurus Besar BYD Asia-Pasifik, Liang Xinyue sewaktu melancarkan premis berkenaan petang ini.

Tambah beliau, lokasi itu sesuai kerana ia menawarkan kemudahan membeli-belah produk BYD sekaligus urusan servis kereta pelanggan. Liang percaya pelanggan BYD di Hartamas dan kawasan sekitar semakin bertambah jumlahnya dan pembukaan pusat baharu ini bertujuan untuk memenuhi permintaan pelanggan yang ingin mencari kenderaan mesra alam.

Sebagai peneraju global bagi kenderaan tenaga baharu, BYD berdedikasi untuk menyediakan penyelesaian mobiliti hijau termaju di seluruh dunia. Dengan sokongan dasar kerajaan yang menggalakkan, pasaran kenderaan tenaga baharu di Malaysia mempunyai potensi yang cukup besar. Oleh itu, kerjasama dengan Harmony Auto dilihat berupaya membantu mempopularkan kenderaan tenaga baharu di Malaysia yang sejajar dengan matlamat negara untuk pengangkutan mapan.

Pada masa akan datang, kedua-dua pihak akan mengukuhkan lagi kerjasama dengan membuka lebih banyak cawangan BYD di Malaysia dan bersama-sama mengembangkan lagi pasaran kenderaan tenaga baharu di Malaysia.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required