Pemilik Ducati Panigale Malaysia catat rekod dunia

Pemilik Ducati Panigale Malaysia catat rekod dunia

Pernah mencatat rekod dalam Malaysia Book of Records sebelum ini dengan penyertaan 150 buah motosikal, pemilik Ducati Panigale di Malaysia kini sekali lagi mencatat rekod baru dengan pengumpulan 310 buah Panigale dalam sebuah acara yang dianjurkan oleh Panigale Kingdom.

Bukan setakat itu, kenyataan media yang dikeluarkan juga menyebut bahawa ini adalah satu rekod dunia baru, dalam perhimpunan model Ducati Panigale. Kesemua mereka berkumpul di pusat pameran Ducati KL dan kemudiannya menunggang bersama-sama ke Nilai Springs untuk aktiviti kelab.

“Panigale Kingdom Mega Gathering ini bukan sahaja satu acara yang memecahkan rekod dunia, tetapi juga sambutan semangat “Malaysia Boleh!” dan menunjukkan cinta kepada Ducati di negara kita,” kata COO Ducati Malaysia, Dennis Michael.

Selain Dennis dan pengarah pemasaran Ducati Asia Pasifik, Siddhartha Varma, acara ini turut disertai oleh ikon permotoran dan pelumba negara, Hafizh Syahrin.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required