BRT Sunway beroperasi di aras jalan pada 3 Mei – trek bertingkat diguna untuk Under Armour Infinite Race

Ini ada makluman buat penduduk Sunway/USJ dan juga pengguna perkhidmatan BRT laluan Sunway. Laluan bas bertingkat ini akan beroperasi di aras jalan biasa pada 3 Mei 2025 (Sabtu ini), dari jam 2 petang hingga tamat waktu operasi. Ia adalah bagi memberikan laluan kepada penganjuran acara larian Under Armour Infinite Race yang bermula jam 7 malam.

Ini bermakna bas BRT akan bergerak di bawah trek bertingkat, dan akan berhenti di bawah stesen BRT kecuali di empat stesen, yang akan mempunyai lokasi alternatif untuk mengambil/menurunkan penumpang. Stesen berkenaan ialah USJ 7, South Quay, Mentari dan Sunway Setia Jaya – senarai penuh seperti di atas.

Rapid KL selaku pengendali perkhidmatan ini turut berkata, BRT Laluan Sunway yang akan beroperasi di atas jalan raya pada tarikh berkenaan secara percuma dengan kekerapan setiap 15 hingga 20 minit. BRT Laluan Sunway ini akan kembali beroperasi seperti biasa pada keesokan harinya iaitu bermula jam 6 pagi.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Sell your car, get paid in 24 hours

Renew your car insurance with us, 10% discount!

Use the promo code 'PAULTAN' when you checkout for 10% discount!

Renew Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required