Pengedar Ford, Sime Darby Auto Connexion (SDAC) sedang menawarkan rebat tunai menarik sehingga RM6,000 serta bayaran bulanan lebih rendah untuk varian Fiesta dan EcoSport di seluruh negara, mulai sekarang hingga 30 April.

Pelanggan yang membeli Ford Fiesta 1.5L Titanium akan menerima rebat tunai sehingga RM6,000. Sementara mereka yang memilih Ford Fiesta 1.5L Sport pula boleh menikmati rebat tunai sebanyak RM4,000. Bayaran bulanan juga rendah iaitu hanya RM588 untuk kedua-dua varian Fiesta tersebut.

Pelanggan yang membeli Ford EcoSport 1.5L Titanium akan menerima rebat tunai sehingga RM5,000, sebagai tambahan kepada bayaran bulanan sebanyak RM718.

EcoSport dijanakan oleh enjin petrol 1.5 liter Twin Independent Variable Camshaft Timing (Ti-VCT) empat-silinder. Ia mampu menjana kuasa sehingga 110PS dan tork puncak mencecah 142Nm. Malah ia juga dipadankan dengan transmisi automatik PowerShift enam-kelajuan yang ultra efisien dengan ciri Select Shift.

Manakala Fiesta 1.5L pula dikuasakan oleh enjin 1.5 liter Durated Ti-VCT empat-silinder dengan output 112 PS pada 6,300 rpm dan tork 140 Nm pada 4,400 rpm. Ia turut dipadankan dengan transmisi PowerShuft enam kelajuan.

Untuk ketenangan minda, pelanggan yang membeli mena-mana daripada tiga varian ini boleh menikmati jaminan pengilang selama tiga tahun atau perbatuan sejauh 100,000km. Di samping jaminan tambahan selama dua tahun atau 100,000km menerusi Program Jaminan Lanjutan SDAC tanpa kos ekstra.

“Menyediakan pengalaman pemilikan yang hebat bermula dengan alu-aluan yang mesra. Apa yang pasti, gabungan tawaran rebat, bayaran bulanan rendah dan jaminan lanjutan SDAC secara percuma ini merupakan satu cara terbaik untuk mengalu-alukan kedatangan pelanggan baharu ke dalam keluarga Ford,” kata Pengarah Urusan Sime Darby Auto Connexion, Syed Ahmad Muzri Syed Faiz.