2016-Perodua-Myvi-1.5-facelift-leak_BM

Hari ini kami menerima brosur Perodua Myvi yang dikatakan versi facelift 2016. Brosur yang kini telah disiarkan di beberapa platform media sosial ini memaparkan Myvi 1.5 Advance dengan warna dua-ton. Dijadualkan akan diperkenalkan pada Sabtu, 7 Mei ini, perubahan yang dilakukan dilihat amatlah sedikit. Ia tidak mengejutkan kerana Myvi baharu sahaja menerima sentuhan rekaan semula versi facelift tahun lalu.

Dalam gambar tersebut juga, Myvi dilihat hadir dengan gabungan warna baharu Electric Blue dan Ebony Black, dengan semua tiang, bumbung, cermin sisi, spoiler belakang dan kemasan pintu belakang dicatkan dengan warna hitam. Visor pintu juga yang mungkin ditawarkan sebagai pilihan turut menerima kemasan berwarna hitam. Penampilan lain adalah kekal sama.

Setakat hari ini, Perodua Myvi 1.5 dijual pada harga RM49,968.50 (MT) dan RM52,968.50 (AT) untuk varian SE, manakala varian tertinggi Advance Edition pula dijual pada harga atas jalan termasuk insuran RM57,968.51. Perodua belum lagi menyiarkan apa-apa maklumat rasmi dari berkenaan harga versi terbaharu ini. Jadi, apa pendapat anda berkenaan versi terbaharu hatchback ikonik Malaysia ini?