Yamaha Automatic Motorshow 3

Hong Leong Yamaha Motor Sdn Bhd (HLYM) turut menganjurkan pameran khas bagi skuter automatiknya, termasuk model-model konsep terkini serta model-model yang tidak dijual di Malaysia.

Bertempat di Berjaya Times Square, pameran yang dikenali dengan nama Yamaha Automatic World Motorshow berkenaan dibuka kepada umum bermula hari ini dan akan berakhir Ahad nanti, 24 Julai 2016.

Antara model-model jentera automatik yang dipamerkan ialah model konsep yang pertama kali dipertontonkan untuk peminat tempatan, iaitu 04GEN dan 03GEN, sementara model-model menarik lain yang tidak memasuki pasaran tempatan setakat ini ialah seperti Yamaha Grand Majesty, TMax bagi skuter berkuasa tinggi, manakala Fino dan Grand Filano bagi skuter dengan kuasa kecil dan sederhana.

HYLM hari ini turut melancarkan model skuter terbaru syarikat itu untuk pasaran tempatan, Yamaha Ego Avantiz 125 cc yang dijual pada harga anggaran RM5,700. Model berkenaan disasarkan sebagai skuter peringkat kemasukan dan mengutamakan faktor mampu milik dengan penawaran ciri-ciri baru yang menarik.