Mercedes-Benz Commercial Vehicles Kuantan-BM

Mercedes-Benz Malaysia Commercial Vehicle (MBM CV) telah melancarkan pusat 3S komersial dengan kelengkapan penuh di Kuantan bersama pengedar sahnya, Hap Seng Commercial Vehicles. Terletak di lokasi strategik di Kuantan, ia merupakan pusat khas bagi mengendalikan kenderaan komersial Mercedes-Benz di Pantai Timur.

Pusat berkenaan akan mampu menjalankan tidak hanya aspek jualan, tetapi turut merangkumi servis kenderaan, penyelenggaraan dan baik pulih bagi kedua-dua jenama kenderaan komersial yang berkaitan, iaitu Mercedes-Benz dan Fuso.

“Kami kini dengan berbesar hati memperkenalkan pusat 3S dengan kelengkapan penuh untuk kemudahan pelanggan-pelanggan di Pantai Timur. Ia juga sebahagian daripada usaha kami untuk memperkukuh dan memperluas rangkaian serta kedudukan di Malaysia,” jelas Naib Presiden MBM CV, Albert Yee.

Pusat 3S Hap Seng Commercial Vehicle di Kuantan dibangunkan di atas keluasan 9,780 kaki persegi yang terdiri daripada ruang pameran yang mampu memuatkan 14 buah trak dan tiga ruang kerja/servis. Ia dikendalikan oleh pasukan khusus dengan kapasiti 100 kenderaan sebulan.

“Penyelesaian pengangkutan yang memberi tumpuan kepada pelanggan kami yang diguabungkan dengan kepakaran kemprehensif menjadi bukti Mercedes-Benz Commercial Vehicles membawa visi yang sama seperti syarikat induknya, Daimler AG, dalam menjadi penanda aras bagi kenderaan dan servis berkualiti premium. Akan ada lagi pusat 3S bagi kenderaan komersial seperti ini yang sedang kami rancang,” tambah beliau.