grab-expands

Grab mengumumkan perkhidmatan bagi GrabCar telah diperluaskan ke dua lagi bandar di negara ini. Melaka dan Kota Kinabalu menjadi lokasi terkini yang menawarkan perkhidmatan ini, selepas Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Johor Bahru.

“Grab telah pun berada di beberapa bandar ini sejak perkhidmatan MyTeksi diperkenalkan, dan kehadiran GrabCar adalah sebagai satu lagi pilihan bagi pengangkutan awam, selain perkhidmatan teksi biasa. Ia tertumpu pada lokasi pelancongan di mana masalah pengangkutan, trafik dan parkir sering menjadi isu,” ujar Jaygan Fu, ketua bagi Grab Malaysia.

Dengan Lokasi yang disenaraikan, termasuk Melaka dan Kota Kinabalu, ia turut menawarkan perkhidmatan 24/7 buat para pelanggan, termasuk butang kecemasan PDRM dan perkongsian lokasi dengan rakan-rakan serta keluarga bagi mengenalpasti di mana penumpang sedang berada.

GrabCar beroperasi secara kadar bayaran tetap, membolehkan penumpang melihat terlebih dahulu kadar bayaran sebelum menggunakan perkhidmatan ini. Malah pembayaran boleh dibuat secara tunai atau pun kad kredit/debit.