2018-toyota-camry-spy-08_bm

Toyota Camry 2018 dilihat sedang diuji pada cuaca panas di Death Valley, Amerika Syarikat. Unit ujian yang sedang diuji pada zon paling rendah, paling kering, dan paling panas di Amerika Utara ini jelas sebuah Toyota bersaiz sederhana, dan dilitupi sarung penyamaran berwarna hitam. Tiada rekaan yang radikal pada sedan berkenaan dan ia kelihatan agak sama dengan unit ujian yang diuji sebelum ini.

Bahagian kabin Camry 2018 ini kelihatan agak luas dan cerah, seperti yang dapat dilihat dalam imej, tingkap-tingkapnya direka besar dengan garis bahunya agak rendah, serta cermin sisi dipadankan pada pintu. Bahagian muka Camry ini mungkin direka berdasarkan generasi sedia ada tetapi diberikan sentuhan lebih garang, seperti Corolla pasaran Amerika terbaharu.

2018-toyota-camry-spy-11_bm

Menurut Car and Driver, Camry generasi berikutnya ini dibina berasaskan platform Toyota New Global Architecture (TNGA), yang turut dijadikan asas binaan Prius baharu. Majalah tersebut turut menyatakan aspek pengurangan berat ditumpukan untuk model ini, dimana hud hadapan dan bahagian badan lain akan dibina menggunakan aluminium.

Car and Driver menambah, varian yang menggunakan enjin 3.5 liter V6 dan hibrid mungkin akan digantikan dengan enjin 2.0 liter turbo. Varian 2.0 liter dan 2.5 liter dijangka masih dikekal dengan enjin yang sama, tetapi diberi tingkat taraf. Versi talaan TRD yang lebih sporty juga turut mungkin diperkenalkan.