petronas-urania-with-viscguard-malaysia-launch-2

PETRONAS Lubricants Marketing Malaysia (PLMM) telah melancarkan minyak pelincir baharu bagi enjin diesel, PETRONAS Urania yang dilengkapi dengan ViscGuard™. Ia diformulasikan khas bagi memberikan perlindungan yang lebih optimum untuk enjin diesel kenderaan komersil.

Mula dilancarkan di Eropah sejak Mei 2016, kini minyak pelincir ini sudah pun berada di pasaran tempatan.

Peningkatan deposit enjin adalah lumrah tetapi ia mampu menjurus ke arah kerosakan enjin sekiranya tidak ditangani dengan pantas. Di mana jelaga dan zarah-zarah abu bermaharajalela di dalam enjin dan boleh menyebabkan minyak menjadi tebal dan terkumpul, lalu membentuk partikel yang lebih besar. Ini mendorong kerosakan pada enjin. Maka, minyak pelincir yang bagus diperlukan bagi menangani perkara ini.

“Memahami keperluan para pengguna di Malaysia, kami memperkenalkan PETRONAS Urania dengan ViscGuard™ yang diformulasikan untuk melindungi daripada longgokan enapan enjin secara berkesan. Malahan ia turut memberikan pilihan kepada para pengguna untuk memilih minyak pelincir yang terbaik bagi enjin diesel kenderaan komersil,” ujar CEO PETRONAS Lubricants Marketing Malaysia, Zubair Abdul Razak.