Berita baik untuk pengguna lampu hadapan jenis mentol halogen H4, Philips kini telah memperkenalkan mentol LED H4 X-treme Ultinon di Malaysia, yang direka agar boleh menggantikan terus mentol jenis halogen H4 biasa secara plug-and-play pada soket asal lampu hadapan konvensional anda tanpa apa-apa pengubahsuaian.

Mentol LED H4 ini bukan sahaja boleh mentransformasi rupa lampu hadapan biasa anda kepada lampu LED, malah ia juga menghasilkan cahaya 150% lebih terang dari mentol halogen H4 standard, tetapi dengan bentuk pancaran cahaya biasa.

Ia mampu direka sedemikian kerana teknologi Safebeam yang digunakan – membolehkan mentol LED tersebut memberikan cahaya lebih luas pada jalan, dalam masa yang sama mengurangkan silau pada pengguna jalan raya yang lain. Teknologi tersebut juga menghasilkan cahaya lampu yang lebih tajam dan kelihatan berkilat.

Philips X-treme Ultinon ini juga dibina dengan rekaan terma AirFlux, yang memastikan diod di dalam kekal sejuk dan sentiasa memberikan prestasi cahaya tertinggi serta tahan lebih lama. Menurut Philips, mentol ini mampu bertahan selama 12 tahun, dan diberikan perlindungan waranti selama tiga-tahun.

Produk baharu ini melengkapkan barisan mentol gantian LED Philips untuk semua aplikasi automotif yang terdiri dari mentol lampu kabus, lampu brek, lampu kabin dan juga lampu but.