Ekoran berita mengenai Perodua bakal memberikan 15 buah Myvi secara percuma sempena ulangtahun pada April 2017 yang tersebar menerusi Facebook baru-baru ini, Pengarah Urusan Perodua Sales Sdn Bhd, Dato’ Dr. Zahari Husin, telah menyangkal dakwaan ini.

Katanya, akaun Facebook di bawah nama “Perodua Malaysia Company” (sila rujuk screeshot di atas) adalah tiada kaitan sama sekali dengan Perodua.

“Saya ingin menegaskan di sini bahawa, akaun Facebook terbabit tiada kaitan dengan kami, dan ia bukanlah laman media sosial rasmi kami. Kami menyarankan agar orang ramai hanya rujuk saluran rasmi kami untuk semua kempen dan promosi yang sedang atau pun bakal dianjurkan,” ujar Zahari.

Saluran rasmi Perodua ialah “MYPerodua” bagi Facebook, laman web rasmi pula www.perodua.com.my, di Instagram pula menggunakan akaun “MYPerodua_instagram” dan laman web pelanggan setia www.ufirst.com.my.

Hujung minggu ini, Perodua akan menganjurkan karnival MYPerodua Nation mulai 20 hingga 22 Januari di Aeon Mall Shah Alam (tempat parkir terbuka), dan semua rakyat Malaysia dijemput untuk memeriahkannya. Menariknya, para pengunjung berpeluang memenangi Perodua Axia, di samping pelbagai lagi hadiah menarik menerusi aktiviti cabutan bertuah. Selain itu, acara ini juga akan dihiburkan oleh persembahan artis popular, penampilan istimewa selebriti dan juga tayangan filem secara terbuka.