Volkswagen Passengers Cars Malaysia (VPCM) bersama SP Supreme Autohaus secara rasminya membuka pusat 3S Volkswagen Batu Pahat hari ini. Ini menjadi pusat 3S tunggal di utara Johor.

Dibina untuk menampung perkhidmatan jualan dan lepas jualan Volkswagen bagi kawasan Batu Pahat, Muar, Kluang, Yong Peng, Segamat serta beberapa pekan kecil sekitarnya, premis terbaru ini menelan belanja RM6.5 juta dan ditanggung oleh SP Supreme Autohaus.

Dengan keluasan 25,000 kaki persegi, premis ini menempatkan bilik pameran yang mampu mempamerkan lima model dalam satu masa, pusat servis dengan enam ruang servis dan disokong oleh barisan staf berpengalaman serta peralatan diagnostik terkini. Sebuah ruang menunggu dengan capaian wi-fi serta kafe turut tersedia.

“Ini adalah sebahagian daripada usaha kami bersama dengan rakan pengedar untuk mempertingkatkan tahap perkhidmatan serta kemudahan infrastruktur untuk kesenangan pelanggan. Langkah ini diharapkan dapat meningkatkan pengalaman pemilikan terhadap pelanggan VW,” ujar Pengarah Urusan VPCM, Erik Winter.

Pusat 3S Volkswagen Batu Pahat beroperasi setiap hari dari 9 pagi hingga 6 petang, sementara bagi perkhidmatan lepas jualan, ia disediakan dari Isnin hingga Jumaat, 9 pagi hingga 4 petang. Bagaimanapun, ia akan ditutup pada setiap cuti umum.