Pengeluar automotif dari India, Tata, telah mendedahkan imej teaser untuk model lima pintu terbaharunya yang bakal dlancarkan Mac ini di negara berkenaan, digelar Tata Tigor. Imej berupa lukisan lakaran ini disiarkan oleh IndianAutoBlog, dan menurut mereka Tigor merupakan versi sedan Tata Tiago, iaitu hatchback segmen A yang bersaing dengan Honda Amaze (Brio) di India.

Namun, Tigor menampilkan bahagian belakang yang agak unik berbanding pesaingnya dengan menampilkan but belakang 420 liter seperti sedan dengan tiang-C yang landai seperti fastback, serta pintu tailgate yang boleh dibuka seperti hatchback. Menurut Tata, mereka menggelar rekaan ini sebagai ‘Styleback’ lima-pintu.

Seperti juga Tiago, Tigor bakal dijana dengan dua pilihan enjin iaitu enjin petrol 1.2 liter Revotron dan juga enjin diesel 1.05 liter Revotorq. Transmisi manual lima kelajuan akan dilengkapkan secara standard, manakala transmisi automatik dengan mod manual lima-kelajuan bakal ditawarkan secara opsyen semasa dilancarkan atau kemudian dalam tahun ini juga.