Pengguna di Malaysia nampaknya memberikan sambutan yang begitu hangat bagi model Honda BR-V. Honda Malaysia mengumumkan hari ini bahawa jumlah tempahan terhadap model itu kini mencecah angka 8,500 unit, setakat 2 Mac 2017.

Angka terbaru ini, yang dikongsi ketika majlis pelancaran Honda City 2017 hari ini, menyaksikan peningkatan 1,500 unit berbanding angka terakhir yang dimaklumkan pada 16 Februari lalu, iaitu 7,000 unit tempahan. Sebelum itu, pada Januari, Honda Malaysia mendedahkan tempahan BR-V pada bulan Januari ialah 4,000 unit – dalam masa hanya tiga minggu selepas dilancarkan.

BR-V ditawarkan dalam dua varian – E dan V – dengan harga masing-masing RM85,800 unit dan RM92,800 (atas jalan termasuk insurans). Kedua-duanya menggunakan enjin 1.5 liter SOHC i-VTEC (120 PS/145 Nm), dan padanan transmisi CVT Earth Dreams.

Dengan tempahan yang semakin bertambah ini, Honda Malaysia menjangkakan akan selesai menyerahkan semua tempahan yang ada setakat ini menjelang April nanti, dan memohon maaf di atas kelewatan berkenaan. Ikuti laporan pandu uji kami di Thailand bersama BR-V, dan rujuk juga CarBase.my untuk perincian lanjut.