Selain mengumumkan kelengkapan baru yang ditambah pada MINI F56 3 Pintu dan F55 5 Pintu, MINI Malaysia juga mengumumkan penawaran skim pembiayaan baru yang dipanggil program Full Circle oleh MINI Financing, untuk MINI 3 Pintu dan MINI 5 Pintu.

Skim ini menawarkan pelan pembiayaan fleksibel, dengan lebih banyak pilihan untuk pembeli. Pelanggan akan memulakan pengalaman memiliki MINI dengan model yang dimahukan, dan kemudian memilih tempoh batuan yang mereka mahu menikmatinya.

Pada akhir tempoh tersebut, mereka akan dipersembahkan dengan beberapa penyelesaian – sama ada memulangkan kunci kenderaan kepada MINI Financing berdasarkan terma dan syarat program; tukar-beli/jual MINI mereka kepada mana-mana pengedar rasmi MINI untuk MINI baru; membuat pembayaran penuh untuk menyimpan kereta mereka, atau memanjangkan lagi terma kontrak untuk menikmati kereta tersebut.

Program Full Circle ini bermula pada harga RM1,348 sebulan untuk MINI 3 Pintu, dan RM1,378 sebulan untuk MINI 5 Pintu, dan hanya dapat digunakan untuk model MINI Hatch baru.