Jaguar telah pun memperkenalkan Jaguar XJ bagi model 2018, sedan mewah yang pernah dipertontonkan di Goodwood Festival of Speed lalu iaitu Jaguar XJ575. dengan enjin 5.0 liter supercharged V8, kini ia mampu menghamburkan kuasa sehingga 575 PS dan tork 700 Nm, iaitu lebih 25 PS berbanding XJR. Malah dari 0-100 km/j pula mampu dicecah dalam tempoh 4.4 saat dan kelajuan maksimum pula 300 km/j.

Perincian luaran termasuklah spoiler belakang, ambang sisi, bampar hada[an dan corong pengambilan udara yang lebih rendah dengan kekemasan hitam berkilat di sekelilingnya. Malah lambang luaran XJ575 telah dipertingkatkan dan ia turut menamoilkan roda Farallon hitam berkilat bersaiz 20-inci dengan kaliper brek berwarna merah.

Di dalamnya, XJR575 turut menampilkan plat kaki, 575 intaglio dan kekemasan ala berlian dengan pilihan warna Jet/Jet dan Ivory/Jet berserta logo 575.

Ditawarkan dengan kerangka jarak roda standard, pembelo XJR575 turut boleh membuat pilihan sama ada warna luaran dua tona dengan kekemasan yang direka oleh JLR Special Vehicle Operation iaitu Velocity Blue dan Satin Corris Grey.

Untuk 2018, barisan XJ turut menampilkan elemen teknologi yang dipertingkatkan. Antaranya capaian WiFi 4G dengan lapan peranti, skrin sesentuh Touch Pro yang lebih besar bersaiz 10-inci pada konsol tengah (dengan fungsi membesarkan imej), Pengesan Trafik Hadapan, Bantuan Tukar Lorong dan Brek Kecemasan Sendiri dengan Pengesan Pejalan Kaki dan Pemantuan Keadaan Pemandu.