Edaran Tan Chong Motor (ETCM) menerusi Tan Chong Insurance Business Stream (TCIBS) iaitu divisyen insurans Tan Chong Motor Holdings Berhad secara rasminya melancarkan satu program jaminan lanjutan untuk para pemilik kenderaan Nissan iaitu TC Warranty Plus.

Program TC Warranty Plus menawarkan jaminan lanjutan daripada jaminan biasa tiga tahun (kenderaan kegunaan peribadi sahaja) untuk para pemilik kereta NISSAN. Ia berkuatkuasa selepas berakhirnya tempoh Jaminan Asal Pengeluar selama tiga tahun atau perbatuan sejauh 100,000km (mana-mana tiba dahulu).

Pengurus Besar Kanan TCIBS, Say Teck Ming berkata, “Berikutan permintaan yang tinggi terhadap jaminan lanjutan selepas pelancaran jaminan selama tujuh tahun tanpa had perbatuan oleh ETCM, program baharu ini menawarkan perlindungan tambahan. Ia juga memberikan ketenangan minda kepada pemilik kerana mereka tidak perlu mengeluarkan belanja tambahan jika perkara yang tidak diingini berlaku.”

Dengan setiap pendaftaran program ini, pelanggan akan diberi Promosi Terawal dan layak menerima satu set Kit Menyegarkan Semula Enjin Petrol secara percuma, sah sehingga 31 Oktober 2017.

Dalam masa yang sama, ETCM dan TCEAS telah mengumumkan bahawa ia akan melanjutkan Penggantian Inflator Beg Udara Takata yang akan diadakan bukan sahaja di pusat servis tetapi juga di cawangan Tesco terpilih dari jam 10 pagi hingga 6 petang pada tarikh dan cawangan seperti berikut:

  • Tesco Bandar Bukit Puchong (23-24 Sept 2017)

  • Tesco Extra Klang (30 Sept – 1 Okt 2017)

  • Tesco Extra Cheras (7-8 Okt 2017)