Caltex Havoline, yang dipasarkan oleh Chevron Malaysia Limited telah menambah dan memperbaharui barisan minyak hitam motosikal mereka. Produk baru ini terdiri daripada minyak mineral, semi sintetik dan sintetik penuh (fully), untuk motosikal empat strok dari yang kecil hingga yang berkapasiti tinggi, serta juga skuter.

Untuk minyak jenis mineral Super 4T, ia boleh didapati dalam dua kelikatan iaitu 15W-40 dan 20W-40, manakala minyak semi sintetik Super 4T ditawarkan dalam pilihan kelikatan 10W-30, 10W-40 dan 10W-50. Bagi minyak sintetik penuh pula, ia boleh didapati dalam kelikatan 5W-40 manakala minyak skuter terdapat pilihan Supermatic 4T mineral yang boleh didapati dalam pilihan 10W-40, 15W-40, 20W-40 dan 20W-50, dan semi sintetik dalam kelikatan 10W-40.

Harga pasaran cadangan yang dikeluarkan oleh Chevron Malaysia Limited untuk barisan produk baru ini adalah bermula RM24 seliter, iaitu untuk minyak jenis mineral, diikuti RM30 seliter untuk minyak semi sintetik dan RM67 untuk minyak sintetik penuh.

Melalui pilihan yang luas ini, minyak baru tersebut boleh digunakan untuk pelbagai jenis motosikal, dan keistimewannya yang pertama adalah diperlengkap dengan teknologi CORE, yang dapat membantu membersih dan melindungi enjin seterusnya menjadikan motosikal lebih cekap dan berprestasi, serta kestabilan pengoksidaan sebagai pelindung haba.

Selain daripada itu, minyak baru ini juga dimasukkan dengan ZOOMTECH, iaitu aditif terpilih khas dengan ciri-ciri geseran yang lebih tinggi untuk memberikan cengkaman klac yang konsisten dan meningkatkan pecutan dari mula.