Semasa pameran Auto Expo 2018 di New Delhi, India, sebuah syarikat baru yang diwujudkan pada tahun 2016 telah mempertontonkan sebuah superbike elektrik keluaran mereka, yang dinamakan sebagai Emflux One. Ia sekaligus diangkat sebagai superbike elektrik pertama keluaran syarikat India.

Di sebalik rekaan sports motosikal ini, ia dikuasakan oleh sel bateri Li-ion Samsung berkapasiti 9.7 kWh, dengan sistem penyejukan cecair, yang menggerakkan motor elektrik AC untuk menghasilkan kuasa maksimum sebanyak 60 kW dan tork 84 Nm. Kelajuan maksimum yang boleh diperoleh adalah 200 km/j dan pecutan 0-100 km/j boleh dilakukan dalam masa 3.0 saat.

Kuasa ini cukup untuk memberikan tunggangan sporty, dan motosikal ini turut dipersiap dengan kelengkapan berprestasi seperti sebuah sportbike ternama, termasuk suspensi hadapan USD 43 mm Ohlins, monoshock Ohlins 46 mm di belakang, brek Brembo cakera 300 mm dan angkup 4 piston di hadapan, cakera 220 mm di belakang, dan sistem ABS. Tayar pula adalah daripada Pirelli Diablo Rosso II bersaiz 120/70 di depan dan 180/55 di belakang.

Secara keseluruhannya, Emflux One ini mencatat berat 169 kg, dan kuasa daripada motor elektrik dihantar ke tayar belakang melalui sistem rantai. Untuk memenuhkan baterinya, pengguna boleh mengecas melalui soket dinding biasa dan ia akan mengambil masa tiga jam. Jika menggunakan pengecas pantas khas, tahap 80% penuh boleh diperoleh dalam masa hanya 36 minit. Jika digunakan dalam bandar, bateri ini boleh bertahan untuk 200 km.

Tempahan awal Emflux One ini hanya akan dibuka pada bulan Julai 2019, manakala penyerahan pertama kepada pelanggan pula dijangka berlaku pada bulan April 2019. Harganya cuma akan diberitahu kemudian, tetapi ia akan didatangkan sekali dengan jaminan selama 100,000 km atau lima tahun untuk bateri dan juga motosikal itu sendiri.