SIC Racing Team dengan rasmi mengumumkan kerjasama baru dengan Petronas Sprinta sebagai penaja nama pasukan lumba Moto3 dan ia telah dipersetujui untuk selama tiga tahun. Pasukan baru ini dinamakan sebagai Petronas Sprinta Racing dan akan menggunakan khidmat Adam Norrodin dan Ayumu Sasaki sebagai pelumba.

Menurut pengurus pasukan lumba tersebut, Johan Stigefelt, beliau berasa senang hati dengan pengumuman ini, dan ia memberi makna yang besar kerana Petronas adalah satu jenama yang besar dan bernilai tinggi, dan mempunyai pencapaian yang tinggi dalam Formula One.

“Ini adalah musim ketiga saya dalam kejuaraan Moto3 dan tahun ini adalah tahun yang sangat penting bagi saya. Saya mahu menjadi pelumba yang terbaik seboleh mungkin. Saya mempunyai lebih keyakinan dan pengalaman sekarang, jadi saya rasa bersedia untuk memberi segala yang saya ada,” kata Adam.

Sasaki yang memasuki tahun kedua dalam Moto3 tahun ini turut menyatakan perkara sama, dan beliau rasa gembira dan teruja dengan kerjasama baru bersama Petronas Sprinta Racing ini. Walaupun masih baru, beliau memberitahu akan cuba sedaya upaya untuk berada di kelompok hadapan.