Kawasaki Motors Malaysia (KMSB) dalam satu usaha memberikan sokongan kepada universiti tempatan telah menyumbangkan sebuah motosikal Z650 kepada Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), dan majlis penyerahannya dilaksanakan pengurus besar dan pengarah KMSB, Datuk Jeffrey Lim kepada Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan & Inovasi UniMAP), Prof Dr. Uda Hashim.

Motosikal ini nanti akan digunakan sebagai alat bantu mengajar bagi tujuan pengajaran dan pembelajaran di universiti tersebut, terutamanya bahagian Unit Penyelidikan Teknologi Sukan Permotoran UniMAP (MoTECH).

Selain daripada itu, motosikal tersebut juga akan digunakan untuk siri kursus pemanduan yang akan dianjurkan oleh MoTECH untuk pelbagai lapisan masyarakat dalam usaha untuk menambahkan kecekapan pemanduan dan penunggangan serta meningkatkan lagi kesedaran keselamatan di jalan raya. Kursus itu juga mendapat sokongan daripada JPJ, JKJR dan KMSB sendiri.

Selain sumbangan ini, KMSB juga ada menganjurkan beberapa kempen keselamatan jalan raya sebagai sebahagian daripada aktiviti khidmat tanggung jawab sosial syarikat. Antaranya adalah kempen tunggangan selamat untuk penunggan Kawasaki pada Disember lalu dan kempen keselamatan jalan raya semasa Tahun Baru Cina yang lalu.