Perhatian untuk pengguna jalan raya sekitar Kuala Lumpur, berberapa jalan sekitar Terowong Smart bakal ditutup kepada semua kenderaan bermula 11 malam pada Sabtu ini, dan dijangka akan dibuka semula pada hari Ahad pukul 8 pagi. Penutupan berkenaan adalah untuk memberi laluan untuk penganjuran acara Viper Tunnel Challenge yang akan dijalankan di kawasan tersebut.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Pengendali Terowong Smart, penutupan tersebut akan melibatkan berberapa jalan dan pintu masuk terowong berkenaan, termasuk keseluruhan Jalan Imbi di hadapan Berjaya Times Square. Walau bagaimanapun lorong bertentangan Jalan Imbi ke Jalan Sultan Ismail akan dibuka seperti biasa.

“Tambahan lagi, penutupan jalan ini turut melibatkan jalan masuk ke Jalan Kampung Pandan melalui persimpangan lampu isyarat di Jalan Imbi dan Jalan Sultan Ismail serta jalan masuk ke Jalan Kampung Pandan melalui Jalan Barat.

“Penutupan ini turut melibatkan jalan masuk ke Jalan Kampung Pandan melalui Jalan Changkat Thambi Dollah dan jalan masuk ke Jalan Sultan Ismail dari bulatan Kampung Pandan, kenderaan akan dilencongkan ke Jalan Davis manakala laluan di bulatan Kampung Pandan akan dibuka seperti biasas,” kata kenyataan tersebut lagi.

Jalan masuk ke Jalan Kampung Pandan dari Jalan Perkasa menuju ke Jalan Sultan Ismail turut ditutup. Jika anda merancang untuk ke kawasan-kawasan terlibat pada masa yang dinyatakan, anda dinasihatkan untuk membuat perancangan semula bagi mengelakkan sebarang kesulitan.