Memandangkan perubahan yang akan berlaku kepada Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dan kembali kepada Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST), TC Subaru Sdn Bhd telah mengumumkan skim perlindungan harga istimwa untuk memberikan jaminan kepada semua pelanggan terhadap pergerakan harga semua tempahan kenderaan Subaru.

Menerusi skim ini, tempahan bagi semua model Subaru akan dilindungi harganya mula sekarang sehingga 18 Ogos 2018. Sekiranya pergerakan harga menaik sebelum pendaftaran bagi mana-mana model yang ditempah disebabkan oleh perubahan dalam regimen cukai, TC Subaru akan mengikut harga asal iaitu pada kadar yang lebih rendah. Sekiranya pergerakan harga menurun, para pelanggan akan menerima baucar perkhidmatan dengan perbezaan nilai harga (sehingga had RM3,000).

Sebagai contoh, jika harganya turun sehingga RM1,000 selepas perubahan pada cukai yang dikenakan, ia akan ditukarkan kepada cukai perkhidmatan bernilai RM1,000. Bagi tempahan tanpa pendaftaran, sekiranya harganya turun sewaktu pendaftaran, harga tempahan akan dilaraskan sama, contohnya jika harga tempahan adalah RM100,000 dan harga semasa pendaftaran adalah RM99,000, maka harga yang lebih rendah iaitu RM99,000 akan dikenakan.

Untuk sebarang perincian dan pertanyaan, para pelanggan boleh mengunjungi mana-mana bilik pameran Subaru berhampiran atau pun mengemukakan pertanyaan secara dalam talian menerusi www.subaru.asia/my/en/contact-us/.