Weststar Maxus telah mengumumkan senarai harga baharu bagi barisan kenderaan Maxus dengan perubahan yang dilakukan terhadap cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang bakal dimansuhkan mulai 1 Jun ini. Harga baharu dengan GST sifar ini akan kekal sehingga cukai jualan dan perkhidmatan (SST) diperkenalkan semula.

Kerajaan telah mendedahkan kadar SST akan dikembalikan kepada 10%, walau bagaimana pun masih belum ada sebarang tarikh diumumkan untuk pelaksanaannya, mungkin dalam tempoh dua atau tiga bulan akan datang. Ini bermakna para pengguna mempunyai masa yang singkat untuk menikmati pengecualian cukai ini.

Klik untuk besarkan

Dengan pemansuhan GST, penjimatan bagi model Maxus bermula dari RM5,151 bagi van panel V80 SWB, dan juga empat varian MPV G10 yang mengalami penurunan harga dari RM7,808 bagi G10 Sport hingga RM10,185 untuk G10 Executive.

Syarikat ini turut mengumumkan bakal membuka dua lagi cawangan bilik pameran baharu dalam tempoh beberapa bulan ini iaitu di Pulau Pinang dan Kota Bharu. Pada Februari lalu, Maxus telah melancarkan bilik pamerannya yang terletak di Bangsar, Kuala Lumpur.