Pengedar kenderaan berjenama Ford di Malaysia, Sime Darby Auto Connexion (SDAC) hari ini mengumumkan bahawa pusat 3S jenama berkenaan di Kota Kinabalu, Sabah yang telah ditingkat taraf secara rasminya telah dibuka.

Fasiliti yang terletak di Jalan Limau Manis Off Jalan Lintas, Inanam, tersebut terletak diatas kawasan yang berkeluasan 3,216 meter persegi dan direka dengan standard Brand@Retail global Ford terkini. Ia mempunyai enam ruang penyelenggaraan tambahan, secara menyeluruh menjadikannya 13 tempat servis yang lengkap dengan sistem pengangkat.

Pusat 3S ini juga mempunyai ruang untuk pelanggan yang dilengkapi dengan Wi-Fi percuma, minuman panas dan snek juga sediakan khusus untuk pelanggan sementara menunggu kereta diservis.

“Kemudahan yang telah dinaik taraf ini merupakan sebahagian daripada pelan pengembangan rangkaian serta penambahbaikan khidmat pelanggan oleh Ford dan SDAC. Ia bertujuan menawarkan perkhidmatan jualan dan selepas jualan lebih baik untuk semua pelanggan Ford yang kian meningkat di Sabah dan Sarawak,” kata Pengarah Urusan Sime Darby Auto Connexion, Syed Ahmad Muzri Bin Syed Faiz

“Kami amat mementingkan kualiti pemilikan, sama seperti kualiti kenderaan Ford yang bertaraf dunia,” kata Pengarah Urusan Pasaran Membangun Asia Pasifik, Ford Motor Company, Truong Kim Phong. “Sime Darby Auto Connexion (Kota Kinabalu) yang baru sahaja dinaik taraf ini membuktikan komitmen kami untuk menawarkan pengalaman lebih baik kepada para pelanggan Ford.”

Bilik pameran di pusat 3S ini dibuka mulai jam 8.30 pagi hingga 5.30 petang dari Isnin hingga Jumaat, manakala pada hari Sabtu pula ia dibuka bermula 8.30 pagi hingga 12:30 tengah hari. Waktu operasi pusat servis pula bermula daripada 8.00 pagi hingga 5.00 petang untuk Isnin hingga Jumaat dan 8.00 pagi hingga 12.30 tengah hari pada hari Sabtu.