Petronas telah mengadakan majlis meraikan pemenang peraduan Mesra Bonaza bagi pusingan pertama, yang dilancarkan pada April lalu. Bagi pusingan pertama ini, hadiah yang dibawa pulang oleh para pemenang termasuklah pakej percutian, motosikal, gajet dan wang tunai.

Pemenang yang menerima pakej percutian ke destinasi yang dipilih sendiri adalah bernilai RM20,000 setiap satu. Pemenang yang bertuah itu ialah Nuzie Mohd bin Balus, Koo Yee Chin, Fadhlul Wafi bin Keyanordin, Badrul Hisham Samarudin, Mohd Rafi bin Arsad, Nadziad bin Norimajid, Yahya bin Panot, Wan Fairoz binti Wan Teh, Hasnar Mohd Norzaidi bin Hashim dan Sayaent bin Ismail.

Manakala dua orang pemenang pula membawa pulang motosikal Yamaha NVX 155 yang dimenangi oleh Yeong Hing Ngok dan Chong Yuet Ling, sementara bagi hadiah wang tunai berjumlah RM50,000 pula diterima oleh Siti Fairuz binti Zulkefli, Noorhasrullah bin Mohd Noor dan Mohd Izwadatul Akbar bin Zabri Sham.

Bagu pakej selama tujuh hari untuk menonton perlumbaan Formula 1 di Silverstone, United Kingdom pula dimenangi oleh Robert Teh Tiong Seng, Baharom Alam Shah bin Hasan Hamzah dan John Jayaselan, manakala pemenang yang berjaya membawa pulang TV pintar Samsung pula ialah Chong Leong Neng, Abu Hassan bin Jani, Muhammad Izzaharrudin bin Ibrahim dan Norhuda binti Abd Razak. Para pemenang bagi pakej ini berpeluang berkunjung ke garaj pasukan Mercedes-AMG F1, dan mungkin juga dapat berjumpa dengan pelumba F1 Lewis Hamilton dan Valtteri Bottas.

“Mesra Bonanza tercetus daripada hasil pemantauan kami melalui persepsi pelanggan dengan memberikan ganjaran yang menarik dan bermakna buat mereka semua,” ujar pengarah urusan dan CEO Petronas Dagangan Berhad Datuk Sri Syed Zainal Abidin.

Kempen ini dijalankan dari 16 April hingga 31 Disember 2018 dan sebanyak 165 hadiah secara bulanan dan 44 hadiah utama akan diberikan setiap dua bulan. Hadiah yang ditawarkan termasuklah telefon pintar Samsung S9, kamera aksi GoPro Hero 6 Black, set permainan Lego Speed Champion, baucer membeli-belah Lazada dan Watson bernilai RM500 dan juga mata ganjaran bernilai RM1,000.

Untuk menyertai peraduan Mesra Bonanza, pelanggan hanya perlu memiliki kad keahlian Mesra, mengisi minyak minimum sebanyak RM30 dan gunakan kad Mesra tersebut serta berpeluang memenangi hadiah yang ditawarkan. Beberapa penyertaan juga turut layak bagi setiap pelanggan. Sebagai contoh, untuk pengisian minyak sebanyak RM90, pelanggan layak menyertai tiga penyertaan sekaligus.