Boon Siew Honda Sdn Bhd telah melancarkan satu model baru untuk pasaran Malaysia iaitu Dash 125 yang ditawarkan dalam tiga variasi – satu brek cakera (belakang dram) pada harga RM5,999, dua brek cakera pada harga RM6,299 dan Edisi Repsol pada harga RM6,499. Harga ini tidak termasuk insurans dan kos pendaftaran lain. Pilihan warna pula ada empat iaitu Pearl Magellanic Black, Vivacity Black, Pearl Nightfall Blue dan Repsol Edition.

Honda Dash 125 dikuasakan oleh enjin satu silinder SOHC berpenyejukan udara 124.89 cc suntikan bahan api PGM-FI yag dipadankan bersama transmisi empat kelajuan dan ia mampu menghasilkan kuasa sebanyak 9.85 hp pada 8,000 rpm dan 9.54 Nm tork pada 6,500 rpm.

Tangki bahan api yang disediakan pada motosikal ini mempunyai kapasiti 4 liter, dan semua varian dipasang dengan rim sport bersaiz 17 inci bersama tayar 70/90 di hadapan dan 80/90 di belakang. Suspensi hadapan pula menggunakan fork teleskopik manakala di belakang terdapat dua penyerap hentak biasa.

Selain enjin yang lebih berkuasa (Wave Dash sebelum ini menggunakan enjin 109 cc), Dash baru ini juga ditambah baik dengan lampu depan jenis LED serta rekaan meter serba baru yang lebih moden dan jelas dilihat. Pada bahagian rim terdapat jalur pelekat berwarna terang yang menambah gayanya dan ia turut didatangkan dengan pemula jenis tendang serta elektrik.

Menambah lagi keterujaan terhadap ketibaan model Dash 125 baru ini, ia juga akan digunakan dalam siri perlumbaan Honda One Make Race di dalam Malaysian Cub Prix. Sebelum ini, siri perlumbaan tersebut dikenali sebagai Honda Wave Alpha Challenge, tetapi kini akan ditukar kepada Honda Dash 125 Challenge.