Jambatan Kedua Sdn Bhd (JKSB) telah memaklumkan Jambatan Sultan Abdul Halim Muádzam Shah (JSAHMS) atau Jambatan Kedua Pulau Pinang akan ditutup pada 16 September ini. Ia adalah bagi memberi laluan kepada acara kayuhan santai ‘Music Fun Ride 2018’ yang dianjur sempena sambutan Hari Malaysia.

Menurut JKSB, keseluruhan jajaran JSAHMS di kedua-dua arah akan ditutup dari pukul 2 pagi hingga 12 tengah hari. Ini merupakan kali kedua pihak JKSB dan Mediamore menganjurkan acara kayuhan santai di jambatan terpanjang di Asia Tenggara itu yang akan menyaksikan penyertaan lebih 1,500 peserta dari dalam dan luar negara, laporan Bernama.

Pihak JKSB memohon maaf atas kesulitan yang timbul akibat penutupan jambatan itu dan menyarankan pengguna untuk merancang perjalanan mereka lebih awal bagi mengelakkan sebarang kesulitan dan mematuhi arahan papan tanda serta amaran demi keselamatan pengguna dan perserta acara itu.

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut mengenai penutupan itu, boleh menghubungi talian hotline JKSB di 1300 30 2828 atau emel di alamat aduan@jambatankedua.com.my.