Perodua telah memperkenalkan pusat Badan Kenderaan dan Cat (B&P) yang ke-66 dengan memilih Kota Bahru, Kelantan, sebagai lokasinya. Ia adalah bagi memenuhi keperluan para pelanggan di Pantai Timur Semenanjung Malaysia. Pusat baharu yang bernilai RM2 juta ini dimiliki dan dikendali sepenuhnya oleh pengedar Perodua, Nasrom (M) Sdn Bhd.

Terletak di ot 12972 & 12973, Kg Padang Kala, Daerah Peringat, dalam kawasan seluas 17,000 kaki persegi, kemudahan B&P baharu ini mampu membaiki sehingga 1,080 kereta setahun.

“Kami mengiktiraf dan menghargai pelaburan yang dibuat oleh Nasrom (M) Sdn Bhd serta komitmen mereka dalam memenuhi keperluan pelanggan kami,” ujar Pengarah Urusan Perodua Sales Sdn Bhd Dato’ Dr Zahari Husin. Beliau turut menambah Perodua akan terus menambahbaik kemudahan B&P yang sedia ada ataupun mewujudkan kemudahan baru dalam memenuhi keperluan lebih daripada 3.2 juta pemilik kenderaan Perodua setakat ini di seluruh negara.

“Dengan kemudahan baharu ini, pelanggan kami akan dijamin dengan mutu kerja yang berkualiti dan alat ganti yang tulen dalam proses membaiki kereta mereka. Kakitangan kami yang sah akan turut membantu dalam proses tuntutan insurans,” jelasnya lagi.

Daripada 66 buah pusat B&P Perodua di seluruh negara, tujuh daripadanya berada di Pantai Timur, meliputi kawasan Kuala Terengganu, Kemaman, Kuantan, Jerantut dan Kota Bharu.